« Η βόμβα στο Εφετείο μήνυμα φόβου για τη δικαιοσύνη», σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη, προσθέτοντας ότι «όταν η Δικαιοσύνη φοβάται, η Δημοκρατία τελειώνει». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης 

Λίγες μόνο ώρες αφότου αναρτήσαμε τη χθεσινή μας ανακοίνωση όπου κάναμε λόγο για καλλιέργεια «κλίματος εκφοβισμού προς δημοσιογράφους, δικαστικούς λειτουργούς, φοιτητές και ακαδημαϊκούς τόσο από κρατικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, καθώς και από ομάδες που κινούνται και υπάρχουν σε νεφελώδεις χώρους αλλά χτυπούν πολύ συγκεκριμένα για να είναι αμέτοχοι του κακώς νοούμενου εκφυλισμένου και δίχως κανόνες πολιτικού παιχνιδιού»,με αφορμή το κόψιμο σατιρικών εκπομπών και τις επιθέσεις σε Πανεπιστήμια και τηλεοπτικούς σταθμούς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ο κρότος από την ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο ξύπνησε στις τρεις το πρωί τους κατοίκους του Γκύζη και των Αμπελοκήπων.

Κάποιος τέτοιος «νεφελώδης χώρος», που σήμερα μας λένε ότι φέρει τον κλισεδιάρικο τίτλο Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) - ένα απ' τα χίλια ονόματα που αλλάζουν όπως το σχήμα των νεφών, έβαλε στο στόχαστρο τη Δικαιοσύνη σε μια περίοδο που αυτή απασχολεί τον δημόσιο διάλογο παίρνοντας μάλιστα λόγο και διεκδικώντας ρόλο ενεργά.

Ίσως όμως πρόκειται απλά για σύμπτωση και κάποιοι το «προχωράνε πολύ». Ίσως δεν συνδέονται αυτά και όσοι θεωρούν ότι συνδέονται είναι τρελοί. Ίσως τα ‘χουν χαμένα. Ίσως κάποιοι απλά θέλανε να ξυπνήσουν τους κατοίκους της περιοχής, έτσι για χωρατό, κι επειδή ξέρουν ότι οι πολίτες ξυπνάνε δύσκολα βάλανε και λίγα εκρηκτικά παραπάνω. Κι αν ξυπνήσουν;