Πολλαπλά νοήματα περιλαμβάνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρώην Προέδρου της Βουλής και πανταχού παρόντα στα νεοδημοκρατικά δρώμενα Δημήτρη Σιούφα.

Ο κ. Σιούφας παραμένει μεν αταλάντευτος στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης που προτάσσεται κυρίως από την καραμανλική πτέρυγα, ωστόσο επανατοποθετεί τα πράγματα στην ιστορική τους βάση μιλώντας για «νέο ξεκίνημα».

Το μόνο θετικό, αναφέρει στη δήλωσή του «είναι ότι όσο περισσότερο διαρκεί, τόσο γίνονται πιο φανερά τα στοιχεία της εθνικής και πολιτικής ζωής που θα ήταν χρήσιμο να υιοθετήσουμε ή να απορρίψουμε σε κάθε νέο ξεκίνημα». Και προτάσσει: «Τη συνεργασία στη θέση της αντιπαλότητας. Τη συνεννόηση στη θέση της σύγκρουσης. Τη συναίνεση στη θέση της άρνησης.

Την κατανόηση στη θέση της εμμονής». Το «Νέο Ξεκίνημα» χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό σύνθημα από δύο αρχηγούς της παράταξης, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1985 και τον Κώστα Καραμανλή το 2000. Αμφότεροι πέτυχαν να διευρύνουν με τον προτασιακό τους λόγο τη φιλελεύθερη παράταξη καταφέρνοντας αρχικώς να περιορίσουν τη διαφορά από το «κανιβαλικό» ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου και τελικώς να επικρατήσουν.

Χωρίς εκπτώσεις στην ιδεολογία τους, χωρίς να αποποιηθούν ή να παρακάμψουν τις καταστατικές αρχές της ΝΔ.