Καυτός αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος για την κυβέρνηση, καθώς ανοίγουν πολλά μέτωπα. Εκτός από το Σκοπιανό και τα θέματα με τη γειτονική Τουρκία, που βρίσκονται στο «κόκκινο», η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη και με την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή.

Όπως σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», στο ρεπορτάζ του Γιώργου Λυκουρέντζου, η κυβέρνηση θα κληθεί να πείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι θα πρέπει ψηφίσουν τα νέα μέτρα που ήδη έχει υπογράψει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο νόμου στις 10 του μήνα, παραμονή της συνεδρίασης του Euro Working Group, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση έχει ήδη επιλέξει τη διαδικασία του επείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις στις αρμόδιες επιτροπές, αλλά και ακρόαση φορέων. Η κυβέρνηση έχει περιθώριο να ψηφίσει το νομοσχέδιο μέχρι τις 22 του μήνα, ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός, ωστόσο, δείχνει ότι αυτό θα γίνει αρκετά νωρίτερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό το περίφημο «ναι σε όλα» να μην ακουστεί, καθώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Ολομέλεια.