Δεν ήταν απαγορευτικές οι συνθήκες για νηοψία απαντά ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ανακοίνωση του ΓΕΝ σχετικά με το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο και την φρεγάτα «Ελλη».

«Όπως ενημερωνόμαστε οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές για την διενέργεια νηοψίας με άγημα επιβαίνοντος λέμβου. Αλίμονο δε εάν τα πανάξια πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού ορρωδούσαν μπροστά στις συγκεκριμένες θαλάσσιες συνθήκες!» αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Προσθέτει δε ότι η αναφορά στο Λιμενικό Σώμα από το ΓΕΝ γίνεται διότι «όπως μαθαίνουμε στη φρεγάτα επέβαιναν και δυνάμεις του σώματος αυτού. Κι ακόμη μαθαίνουμε πως υπάρχουν αναφορές ότι το πλήρωμα και οι δυνάμεις του Λιμενικού που επέβαιναν στη φρεγάτα "Έλλη" τελούσαν σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Εντολή για ενέργεια όμως δεν δόθηκε ποτέ».

Ο Α. Λοβέρδος εκφράζει την ελπίδα πως «και οι αυτές οι αναφορές θα κατατεθούν στην Βουλή, όπως έχουμε ζητήσει».

Σχολιάζοντας δε το σκέλος της απάντησης του ΓΕΝ, ότι το Λιμενικό ρώτησε τον κυβερνήτη του τουρκικού σκάφους τι ήταν οι σάκοι που άδειαζαν στη θάλασσα και εκείνος του απάντησε αλλοιωμένα αλιεύματα» ο Α. Λοβέρδος αρκείται να πει: «Όσο για τις δήθεν εξηγήσεις περί απόρριψης αλλοιωμένων αλιευμάτων, τις αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».

Τέλος, προαναγγέλλει ότι την Παρασκευή καταθέτει πλήρη σχετικό με την υπόθεση φάκελο στο αρμόδιο Ναυτοδικείο για την διενέργεια έρευνας, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.