Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα των απεργιών να έμοιαζε ως το δυσκολότερο άρθρο του πολυνομοσχεδίου για την κυβέρνηση, η συζήτηση ωστόσο στη Βουλή αναγάγει σε μεγάλο αγκάθι τη διάταξη για την περικοπή επιδομάτων σε τριτέκνους και πολυτέκνους. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 5 έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν με την προτεινόμενη ρύθμιση. Η συνάντηση θα γίνει στο γραφείο του κ. Φλαμπουράρη στη Βουλή και μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν ο διευθυντής της Κ.Ο Κώστας ζαχαριάδης, η γραμματέας της Κ.Ο Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης και άλλοι βουλευτές.

Η δυσαρέσκεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις μειώσεις σε κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων , τις οποίες παραδέχθηκε η ίδια η αρμόδια Υπουργός Θεανώ Φωτίου είναι μεγάλη ενώ αρκετοί εξ αυτών καταφέρονται πλέον ανοικτά και κατά της κ. Φωτίου καταλογίζοντάς της ιδεοληψία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν το συνολικό κονδύλι για τα επιδόματα να αυξάνεται αλλά κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων να δουν περικοπές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες επιστολή στον Πρωθυπουργό για το ίδιο ζήτημα απέστειλε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να καταψηφίσει.