Το πολυνομοσχέδιο που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρωί με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης τόνισε πως το κόμμα θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο τόσο για τον τρόπο με τον οποίο πάει στη Βουλή, μην αφήνοντας περιθώρια να μελετηθούν τα νέα μέτρα, αλλά και γιατί «το πνεύμα που εκφράζει είναι απαράδεκτο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ντροπή ως προς τον τρόπο που έρχεται στη Βουλή. Έρχονται περίπου 1.400 σελίδες νομικών πολύπλοκων, διαμορφωμένες σε 400 άρθρα, και καλούνται οι βουλευτές να διαβάσουν το κείμενο αυτό σε διάστημα 2,3,4 ημερών και να λάβουν θέση πάνω στα θέματα αυτά και να ψηφίσουν», ανέφερε ο κ. Φορτσάκης, που χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» την έξοδο από το μνημόνιο.

«Παρότι διαφαίνεται μία έξοδος από τις πολύ βαριές υποχρεώσεις του παρελθόντος, η δυσκολία παραμένει και η έξοδος από το μνημόνιο είναι ψευδεπίγραφη, καθώς οι υποχρεώσεις παραμένουν, θα είναι πολύ βαριές και το ζητούμενο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», τόνισε.