Προσπάθεια να κάμψει τις τυχόν εναπομείνασες ενστάσεις κυβερνητικών στελεχών έκανε η υφυπουργός κοινωνικής προστασίας κ. Φωτίου, δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής, ότι το 2018 θα αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες στα οικογενειακά επιδόματα.

Η κ. Φωτίου, η οποία μετά την ηχηρή ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη και το κάλεσμα της βουλευτίνας της ΝΔ να δοθούν πίσω τα χρήματα στους πολύτεκνους, αναζήτησε… επιχειρήματα προκειμένου να βρει «πάτημα» για να δώσει απαντήσεις αλλά και εξηγήσεις για τα όσα θα ψηφιστούν στο πολυνομοσχέδιο εις βάρος των πολυτέκνων.

«Κατηγορηματικά δηλώνω ότι θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις σε τριτέκνους και πολυτέκνους μέσα στο 2018», ανέφερε η κ. Φωτίου, καταχειροκροτούμενη από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η κ. Φωτίου επικαλέστηκε και στοιχεία για να υποστηρίξει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια.

Όπως ανέφερε «ο  ΣΥΡΙΣΑ είναι αυτός που  αντιμετωπίζει το δημογραφικό πρόβλημα. Το 2015 οι γεννήσεις ήταν 91.800 και το 2016 αυξήθηκαν σε 92.900».