Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο επιβεβαιώθηκε η έλλειψη κοινής γραμμής στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Πριν από λίγο από του βήματος της Βουλής ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος επεφύλαξε πρωτοφανές άδειασμα στα επιχειρήματα του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου περί δημοψηφίσματος για το Σκοπιανό.

"Δεν κατανοώ τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος" είπε ξεκάθαρα ο κ. Βαρεμένος φωτογραφίζοντας το πρόσφατο άρθρο του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ο κ. Βαρεμένος πρόσθεσε ότι δεν κατανοεί ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικου τζόγου. "Δεν κατανοώ αυτή τη φιλολογία διότι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων. Να δώσουμε δηλαδή την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του; Αυτό θέλουμε; Αυτό επιτάσσει η σημερινή ιστορική συγκυρία;" είπε.

Από τα βέλη του κ. Βαρεμένου δεν γλίτωσε πάντως ούτε η Νέα Δημοκρατία την οποία ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε για διπλή γραμμή. " Όποιος νομίζει ότι στο παρασκήνιο θα συμφωνεί αλλά στο προσκήνιο θα προσπαθεί να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση γελιέται. Όσοι προαναγγέλουν εθνική ήττα στην ουσία την προετοιμάζουν" είπε. Έκανε μάλιστα προσωπική αναφορά στον κ. Μητσοτάκη αλλά και στην Ντόρα Μπακογιάννη διερωτώμενος αν έχουν διδαχθεί τίποτα από τον πατέρα τους. " Η κα Μπακογιάννη έχει ακούσει τίποτα για τον φόνο; Στον Κυριάκο είχε πει τίποτα ο πατέρας του για το θέμα;"

Δείχνοντας μάλιστα ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται αυτονόητο ότι θα υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο νέο όνομα των Σκοπίων ο κ. Βαρεμένος κούνησε το δάχτυλο στις εταιρείες δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να ερωτούν τους πολίτες αν επιθυμούν τον όρο "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων αλλά αν θα πρέπει να είναι μόνο Μακεδονία όπως την αποκαλούν 140 χώρες ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.