Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία έγινε απολογισμός της τρίτης αξιολόγησης χωρίς όμως να γίνει εκτεταμένη συζήτηση στα ζητήματα του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές αποτιμήθηκε θετικά πως ολοκληρώνεται ένας κύκλος για την οικονομία, ενώ η συζήτηση εστιάστηκε στις τελικές διαπραγματεύσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα.

Δεν έλειψαν και οι προβληματισμοί, καθώς υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για το ποιες πρέπει να είναι οι κεντρικές επιδιώξεις της κυβέρνησης. Ειώπθηκε ότι προφανώς θα πρέπει να υπάρχει μία θεμελειώδης αλλαγή εφόσον βγει η χώρα από το πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν σημάνει «ότι θα είναι όλα δυνατά».

Επισημάνεθηκε πως στόχος είναι η περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι ούτως ή άλλως τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων δείχνουν μία θετική πορεία.

Ακόμη, ακούστηκαν σαφείς αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την πως έχει λόγους να μη θέλει να πετύχει η κυβέρνηση. «Πρέπει να είμαστε μετρημένοι, σοβαροί και πολύ καλά προετοιμασμένοι ενόψει αυτής της διαπραγμάτευσης για να οικοδομήσουμε συμμαχίες, γιατί υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στην Ελλάδα που δεν θέλουν την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δεν είναι σοβαρή η στάση της ΝΔ» τόνιζαν κομματικές πηγές.

Η τοποθέτηση Τσίπρα