Το χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ανέδειξε τη διαφωνία των δύο κορυφαίων βουλευτών της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Δένδια, οι οποίοι με τοποθετήσεις τους μέσω άρθρων εξέφρασαν διαφορετική άποψη για το θέμα των συλλαλητηρίων.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης με άρθρο του στο kathimerini.gr τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του χθεσινού συλλαλητηρίου και δικαιολόγησε πλήρως την ανάγκη του κόσμου να διαδηλώσει ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόνισε ότι είναι δεν είναι υπέρ συλλαλητηρίων για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι: "Δεν υπάρχει τίποτε πιο εξοργιστικό από την προσπάθεια απαξίωσης του ελληνικού λαού που αποφάσισε να διαδηλώσει. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου βγήκαν στο δρόμο όχι για το όποιο ιδιοτελές προσωπικό τους συμφέρον αλλά για την πατρίδα τους. Συναίσθημα ευγενές και ηρωικό."

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι: "Δεν υπάρχει κάτι να με κάνει να αλλάξω άποψη. Η άποψή μου γενικά δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων, σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής".