«Το συνθετικό Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων Θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και δεν θα φέρει ειρήνη στα Βαλκάνια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Θοδωρή Βγενή ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Σχετικά με το ζήτημα των διοδίων τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν πλευρικά διόδια προκειμένου να τεθεί σε ισχύ αναλογικότητα στο τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν οι οδηγοί».

Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι «θα πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους σημειώνοντας την ανάγκη κοινού ταμείου από την πλευρά τους».

Παράλληλα τόνισε ότι «η Εγνατία οδός θα γίνει το πρότυπο της εφαρμογής των αναλογικών διοδίων, ενω στην υπόλοιπη Ελλάδα θα πρέπει να κατασκευαστούν τα πλάγια διόδια γεγονός ανέφικτο σε ολόκληρη την χώρα τουλάχιστον μέσα στο 2018».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «η επιβολή διοδίων σε κατοίκους όμορων με τους αυτοκινητοδρόμους περιοχών απαγορεύεται απολύτως αν δεν υπάρχει άλλος ασφαλής δρόμος οπότε Άγιος Στέφανος ως και πριν το Καπανδρίτι είναι νομικά ασφαλές να πούμε ότι δεν μπορούν να επιβληθούν με νόμιμο τρόπο διόδια» και πρόσθεσε «νομίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και το υπουργείο».