Το μακεδονικό ζήτηµα, µε τη συζήτηση για την ονοµασία της ΠΓ∆Μ, και το συλλαλητήριο που γίνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη έχουν φέρει, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret», πολύ κοντά τον δήµαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη τόσο µε την Κουµουνδούρου όσο και µε το Μέγαρο Μαξίµου. Το όνοµά του είχε πέσει τους προηγούµενους µήνες στο τραπέζι των κοµµατικών συσκέψεων για να προσεγγιστεί και να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κοµµατικούς παράγοντες της πόλης και αυτοδιοικητικά στελέχη, µε πολλούς να θέτουν βέτο.

Η εχθρική στάση όµως του δηµάρχου απέναντι στο συλλαλητήριο έχει βολέψει όσο τίποτα άλλο την κυβέρνηση, η οποία έχει ταχθεί από την πρώτη στιγµή εναντίον. ∆εν είναι όµως µόνο το συλλαλητήριο που έφερε κοντά τις δύο πλευρές.

Το καλό κλίµα είχε διαφανεί ήδη από τον περασµένο Οκτώβριο και τη συνάντηση του Γ. Μπουτάρη µε τον Αλ. Τσίπρα στο γραφείο που διατηρεί ο πρωθυπουργός στη συµπρωτεύουσα, η οποία έγινε σε καλό κλίµα και µάλιστα δόθηκαν λύσεις σε θέµατα που έθεσε ο δήµαρχος. Τελευταία κίνηση προσέγγισης ήταν η εθιµοτυπική συνάντηση που είχε η Νοµαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ µε τον κ. Μπουτάρη για ανταλλαγή πρωτοχρονιάτικων ευχών, αλλά και η συζήτηση για θέµατα επικαιρότητας.

Παράλληλα, ο ίδιος έχει εκφράσει τη στήριξή του στον υπουργό Μεταφορών για το θέµα του ΟΑΣΘ, το οποίο έχει προκαλέσει αρνητικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλά έκανε ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και προσπαθεί να βάλει χέρι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης». Το «φλερτ» που υπάρχει ανάµεσα στις δύο πλευρές είναι δεδοµένο και µένει να δούµε αν θα εξελιχθεί σε «γάµο» µε ηµεροµηνία τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η εξέλιξη της σχέσης Μπουτάρη - Μαξίµου όσο προχωρούν οι διαπραγµατεύσεις για την ονοµασία της ΠΓ∆Μ, ειδικά αν πάρουν άσχηµη τροπή µε προτάσεις από την πλευρά Νίµιτς που δύσκολα θα µπορούν να γίνουν δεκτές.

Πηγή: Secret