Ότι «εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ» στπ ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα κατηγορεί, με ανακοίνωση του, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Στο σχόλιο του το γραφέιο τύπου του κυβερνώντος κόμματος γράφει συγκεκριμένα ότι «ο κ Μητσοτάκης κατάφερε να εξάγει την εσωτερική κρίση της ΝΔ για το ονοματολογικό, μέχρι και στο ΕΛΚ. Συγχαρητήρια.», ενώ στον τίτλο του δελτίου τύπου επισημαίνει πως συμπεραίνει το παραπάνω από αναρτήσεις του Γερμανού ευρωβουλευτή του CSU και επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η ερμηνεία του γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις αναρτήσεις του Βέμπερ, παρότι οι διατυπώσεις τους είναι αρκετά ξεκάθαρες. 

Στο Facebook ο ευρωβουλευτής δεν έχει αναρτήσει κάτι σχετικό αλλά έχει κάνει πράγματι δυο αναρτήσεις στο Twitter, τις οποίες, μάλιστα, έγραψε στα ελληνικά. 

Στην πρώτη, ο επικεφαλής της ευρωομάδας που ανήκει η ΝΔ, δηλώνει την εμπιστοσύνη του στο κόμμα και τον πρόεδρο του, Κυριάκο Μητσοτάκη.  

Στην δεύτερη ο κ. Βέμπερ αναφέρεται πράγματι σε μια «εσωτερική κρίση», σε αυτή της ίδιας της κυβέρνησης, στην απόκλιση των θέσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας τον μάλιστα tag με τον προσωπικό του λογαριασμό, να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και «να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό» μιας και «ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».