Η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εκτελεστικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ, με αντικείμενο τη στάση του κόμματος στο θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ βρίσκεται σε εξέλιξη, στον απόηχο της κόντρας μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με επαναλαμβανόμενες επιθετικές δηλώσεις εκατέρωθεν. 

Στην συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ, η συμμετοχή των βουλευτών και στελεχών του κόμματος στο συλλαλητήριο και η κόντρα με βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντεγκλήσεις μάλιστα μεταξύ βουλευτών της συγκυβέρνησης συνεχίστηκαν και σήμερα, με τον Μάκη Μπαλαούρα να δηλώνει πως «το καλύτερο θα ήταν να είχαμε μία ενιαία θέση με τους ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό» και, από την πλευρά των ΑΝΕΛ, τον Δημήτρη Καμμένο να προαναγγέλλει πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το θέμα. Ο κ. Καμμένος είχε αντιδράσει έντονα, τις προηγούμενες μέρες, στην κριτική που τους γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν θα του κάνει κριτική ο κ. Μπαλαούρας. Ο κ. Καμμένος έστρεψε τα βέλη του και στους κ.κ. Παπαδημούλη, Παπαδόπουλο και Σκουρλέτη, για τον οποίο σήμερα διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο;».

Εν τω μεταξύ, το σαββατοκύριακο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για υπέρβαση των ορίων και ερωτήματα που προκαλούν οι επιθέσεις του Δημήτρη Καμμένου.

«Οι συστηματικές επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, υπερβαίνουν τα όρια, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των ΑΝΕΛ και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πνεύμα σχολίασε τα όσα είπε ο Δ. Καμμένος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου. «Ο κύριος Καμμένος έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Τον άδειασε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Αδειάζει πολλούς βουλευτές λέγοντας ότι "κάνουν παρέα με αναρχικούς". Να το πάρει πίσω. Θα μπορούσα να τους πω και εγώ ότι αναζητάει πολιτική στέγη. Μπορεί να κάνει τη δική του πορεία», συμπλήρωσε.

Με διάθεση να διαχωρίσει τον Δημήτρη Καμμένο από τους ΑΝΕΛ σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. 

«Έχει μία προδιάθεση ακροδεξιάς ο κ. Δημήτρης Καμμένος» δήλωσε ο κ. Φίλης στο ραδιόφωνο του Real, και πρόσθεσε πως «δεν ξέρω με ποιους συνομιλεί. Εγώ αντιμετωπίζω εν συνόλω τους ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο τον κ. Καμμένο. Πιστεύω παρά τις διαφωνίες και τις αποκλίσεις μας, έχουν μία υπεύθυνη στάση στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, διέψευσε σήμερα δημοσίευματα που τον φέρουν να έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό ακόμα και στη σλάβικη γραφή.

Από τον πλευρά του γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε πως «δεν έχω καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ» και διέψευσε τα σενάρια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.