Την προσπάθειά του να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, φανατικοί, σκληροπυρηνικοί και νεοφιλελεύθεροι αποκαλύπτει το πλήρες σημείωμα που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σε άλλους ευρωβουλευτές στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση.    

Το protothema.gr παρουσιάζει ολόκληρο το σημείωμα που ο κ. Παπαδημούλης έστειλε σε ομάδα προοδευτικών ευρωβουλευτών οι οποίοι αποτελούν το λεγόμενο «Progressive Caucus».

 Το ανεπίσημο, τρισέλιδο, ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε το τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης σαν εθνικιστική συγκέντρωση εναντίον των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφοράς με το θέμα της ονομασίας της FYROM και χαρακτηρίζει συλλήβδην, σχεδόν, το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία σαν ακροδεξιούς, εθνικιστές, φανατικούς και θρησκόληπτους.

Φυσικά, θέλοντας να μειώσουν τη σημασία και την απήχηση της συγκέντρωσης, ο κ. Παπαδημούλης και το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 90.000 πολίτες, αρνούμενοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα που ανέβαζε τον αριθμό των διαμαρτυρομένων σε περίπου 400.000, ενώ οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι οι συμμετέχοντες ανέρχονταν σε περίπου 500.000.