Έλλειψη στρατηγικής για την ελληνική θέση στην χάραξη της ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καταλογίζει η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη Φωτεινή Αραμπατζή, λέγοντας πως οι θέσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ ήταν «έκθεση ιδεών».

Λέγοντας πως οι συζητήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το μέλλον της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κορυφώνονται, η βουλευτής ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη πως «τη στιγμή που ασκούνται πιέσεις για αύξηση της επικουρικότητας (ευελιξίας) των κρατών μελών στην εφαρμογή των μέσων πολιτικής, αλλά και για επανεθνικοποίηση της Κ.Α.Π., ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως καταδείχθηκε και στο χθεσινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., αναλώνεται σε εκθέσεις ιδεών, οι οποίες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα».

Η Φ.Αραμπατζή κάλεσε τον υπουργό «να ξεκαθαρίσει αμέσως στους Έλληνες παραγωγούς πώς θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της συγχρηματοδότησης των ενισχύσεων της κοινής ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής από την Ελλάδα».  

Και συνεχίζει θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Είναι έτοιμη η Ελλάδα να βρει τους χρηματοδοτικούς πόρους που της αναλογούν για να καλυφθεί το κενό των 12 δις ευρώ ανά έτος, ως συνέπεια του Brexit; Πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τις επιβαρυντικές συνέπειες του νέου μοντέλου λειτουργίας της Κ.Α.Π. (delivery model), για τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους παραγωγούς; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει ούτε την Αντιπολίτευση, ούτε τα αγροτικά συλλογικά σχήματα της χώρας μας για τις ενέργειές του προκειμένου να θωρακίσει την ελληνική πρωτογενή παραγωγή απέναντι στα δυσμενή αυτά ενδεχόμενα; Υπάρχει άραγε κάποιος σχεδιασμός κατά τα πρότυπα άλλων κρατών μελών; Ή είναι όλα αφημένα στην τύχη τους, κατά τη συνήθη τακτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;»

«Καλούμε τον κ. Αποστόλου να ενημερώσει εγκαίρως την Ελληνική Βουλή για τις θέσεις της Κυβέρνησης» καταλήγει η βουλευτής.