Επίθεση στην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου έκανε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, με αφορμή την «εθελοτυφλία», όπως ανέφερε, της πολιτείας, στην αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ως απλής ίωσης, εξαιρώντας την από τον πίνακα των ανίατων ασθενειών. Ο κ. Κατσιαντώνης τόνισε πως υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που περνούν σκληρή δοκιμασία με τη συγκεκριμένη ασθένεια και ζήτησε από την κυβέρνηση να τροποποιήσει τον πίνακα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, συμπεριλαμβάνοντας και τη σκλήρυνση κατά πλάκας σ' αυτές.

«Η συγκεκριμένη παράλειψη μεταφράζεται σε καθημερινή και επίπονη ταλαιπωρία, ψυχική, σωματική και συναισθηματική, για όσους ασθενούν από την εν λόγω πάθηση, καθώς, με απλά λόγια, και ενώ ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ίασης, εντούτοις τους ζητείται να περνάνε από επιτροπή κάθε δύο χρόνια, προκειμένου να αποδείξουν ξανά και ξανά τα αυταπόδεικτα. Το ακόμη χειρότερο, δε, είναι ότι υποβάλλονται σε πραγματική δοκιμασία άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να μετακινηθούν ή και να σηκωθούν από το κρεβάτι ή την αναπηρική καρέκλα», ανέφερε ο βουλευτής, ζητώντας την αλλαγή στον πίνακα των παθήσεων σε ερώτηση που έκανε στη Βουλή.

«Προτίθεστε να τροποποιήσετε τον πίνακα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτόν ρητά η πολλαπλή σκλήρυνση (κατά πλάκας) στις ανίατες, χρόνιες νόσους για τις οποίες προβλέπεται εφ' όρου ζωής ποσοστό αναπηρίας κατ' ελάχιστον 67%, αναπροσαρμοζόμενο τούτο με βάση την κατά περίπτωση εξέλιξη της νόσου;», ρώτησε χαρακτηριστικά.