Με ένα πρωτοσέλιδο που προκαλεί για το Σκοπιανό κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Αυγή». Η εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης εμφανίζει σήμερα το πρωτοσέλιδό της μια εικόνα που παραπέμπει σε ψηφοδέλτια του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», κάτι που υπονοεί ακόμη και δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Ωστόσο, αναγράφοντας φράση του Διονύσιου Σολωμού: «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές», ανακαλύπτει τον πατριωτισμό, στον οποίο η εφημερίδα δίνει τον δικό της όρο.

Η εφημερίδα σε γραμμή Μαξίμου προτρέπει στους αναγνώστες της να πούνε «ΝΑΙ» στο εθνικό συμφέρον και τη δημοκρατία, στην εθνική γραμμή και την ευθύνη, στον πατριωτισμό και τη συνεννόηση».

Ωστόσο, εύλογα αναρωτιέται κανείς ποια είναι η εθνική γραμμή στην οποία πρέπει να πούμε «ναι», από τη στιγμή που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει εθνική γραμμή, καθώς διαφωνούν ακόμη και οι κυβερνητική εταίροι, αλλά δεν φρόντισε εκ των προτέρων το Μαξίμου να εξασφαλίσει την ενότητα του πολιτικού κόσμου στο θέμα του Σκοπιανού.  

Στο «ΟΧΙ» ωστόσο, αναφέρει πως πρέπει να το πουν οι αναγνώστες της στην «πατριδοκαπηλία και τη μικροπολιτική, στον εθνικισμό, την υπεκφυγή και την ανευθυνότητα, στην ακροδεξιά και τον φασισμό».  

Στ.Νοβ.