«Εάν το είχε κάνει, η τότε Βουλή είχε τη δυνατότητα να βρει 180 βουλευτές». 

Η αναφορά αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη χθες το βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Παπαθεοδώρου «Η χώρα που πληγώναμε», προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και ζωηρά χειροκροτήματα του πολυπληθούς ακροατηρίου. 

Η Φώφη Γεννηματά, που βρισκόταν στο πάνελ των ομιλητών, παρενέβη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση του κόμματος της, ωστόσο η Ντόρα επέμεινε  λέγοντας: «Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου και το ξέρετε. Την πρωτοβουλία της εθνικής συνεννόησης σε τέτοιες περιπτώσεις την έχει πάντα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία». 

Η συζήτηση εντάθηκε καθώς τα επιτελικά στελέχη των διαφορετικών παρατάξεων προέβαλαν την ανάγκη στοιχειώδους συναίνεσης στα βασικά, τονίζοντας ότι αυτό συνέβη σε όλες τις χώρες που μπήκαν και κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια. 

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ άνοιξε παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και «τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου», λέγοντας ότι έχει έτοιμο το πλαίσιο με τίτλο «σχέδιο  Ελλάδα» επί του οποίου θα θελήσει να συζητήσει, ενώ η κα Μπακογιάννη  τόνισε  πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμη και αν η ΝΔ εκλεγεί αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές, θα επιδιώξει «τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες με τους πολιτικούς χώρους».

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες βουλευτές και στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ ο συγγραφέας παρέθεσε έναν διάλογο που είχε με τη μικρή του κόρη μόλις είδε το βιβλίο. «Μπαμπά, γιατί πληγώνατε τη χώρα αφού το ξέρατε;» τον ρώτησε το παιδί. «Δεν είχα απάντηση…» δήλωσε  συγκινημένος ο Θ. Παπαθεοδώρου.