Για το επερχόμενο συλλaλητήριο αλλά και τη δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών των Σκοπίων θέλουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των πολιτών στα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσκόπηση, θέλει λύση στο ζήτημα της ονομασίας με σκοπό την άμεση ένταξη σε Ε.Ε. - ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Societas Civilis» στα Σκόπια έδειξε ότι το 61% των πολιτών στηρίζει τη λύση στο ζήτημα της ονομασίας με στόχο την ταχύτερη ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Από αυτούς το 43% στηρίζει πλήρως και το 18% στηρίζει μερικώς. Το 60% των σλαβικής καταγωγής ερωτηθέντων θεωρούν ότι με την αλλαγή της ονομασίας θα αλλάξει και η ταυτότητα (το 40% ότι θα αλλάξει πλήρως, το 20% ότι θα αλλάξει μερικώς), ενώ το 35% πιστεύει το αντίθετο.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM αναφερόμενος στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αλλά και στο επερχόμενο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και σχολίασε τα εξής:

«Οι επισπεύδοντες είναι οι Σκοπιανοί. Εμείς θέλουμε τα Σκόπια να μπουν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, είμαστε ο φυσικός τους σύμμαχος. Η λύση πρέπει να μην προσβάλλει την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό λαό. Είμαστε αντίθετοι στο αν κάποιος για να σώσει τα Σκόπια, βλάψει την Ελλάδα», ανέφερε.

Σχολιάζοντας την ακροδεξιά απόχρωση που θέλουν να δώσουν κάποιοι στο αυριανό συλλαλητήριο είπε:

«Είναι λογικό μέσα στους διοργανωτές να υπάρχουν άτομα πολλών διαφορετικών αποχρώσεων. Μέσα σε αυτούς είναι και άτομα από τη ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη. Υπάρχουν άνθρωποι που κάποιος μπορεί να συμφωνεί και κάποιος να διαφωνεί μαζί τους. Μπορεί να πει κάποιος στα αλήθεια να πει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ακροδεξιός; Δεν μπορεί να θεωρηθεί με τίποτα ακροδεξιά η ταυτότητα του συλλαλητηρίου».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα είναι παρών στο συλλαλητήριο, αλλά δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν τελικά θα πάει στο Σύνταγμα ο Αντώνης Σαμαράς.
«Αν δει ο Τσίπρας ένα εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα, μην τον δείτε να έρχεται έφιππος με στολή Μακεδονομάχου. Εμείς εκπροσωπούμε έναν κόσμο που το όνομα Μακεδονία δεν το θέλει.

Ο Σύριζα εκπροσωπεί μια παράταξη που οι μισοί Μακεδονία ανέβαζαν την ΠΓΔΜ, Μακεδονία την κατέβαζαν».

Σχετικά με το σχόλιο της κ. Μπακογιάννη για το όνομα της ΠΓΔΜ και τη «Σίντι Κρόφορντ» ανέφερε: «Η κα Μπακογιάννη χειρίστηκε αυτό το θέμα υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και καταφέραμε να ρίξουμε το βάρος της ευθύνης στα Σκόπια. Τότε το πολιτικό συμφέρον ήταν να κινητοποιήσουμε τον κόσμο μέσα από τη σύνθετη ονομασία και να διαδηλώσει. Αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί ο λαός είχε ως εγγύηση τον Καραμανλή. Ο ελληνικός λαός δεν δείχνει σήμερα εμπιστοσύνη στον Τσίπρα. Σε αυτό που είπε περί Σίντι Κρόφορντ, η κα Μπακογιάννη προσπαθεί να θέσει το θέμα σε συνθήκες ρεαλισμού. Μπροστά στη μεσογειακή ομορφιά της Ντόρας τι πιάνει μια Σίντι Κρόφορντ;».

Αναφορικά με το θέμα της Novartis σχολίασε: «Ο κάθε υπουργός το τι έκανε φαίνεται στα νούμερα. Πέτυχα τη χαμηλότερη φαρμακευτική δαπάνη όλων των εποχών. Αν την εποχή που η Novartis είχε ζημίες κατάφερνα όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε κάνω για αυτοκράτορας, όχι για υπουργός».