Σε άλλο μήκος κύματος Μαξίμου και Πάνος Καμμένος σχετικά με το συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του μιλά για τους «ευσεβείς πόθους Μητσοτάκη - Σαμαρά» και απόπειρα καπήλευσης του συλλαλητηρίου, ενώ ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο «ψυχή των Ελλήνων που κανένας δεν μπορεί να μη σεβαστεί».

«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα» αναφέρει το Μαξίμου, προσθέτοντας όμως ότι «ο "σεισμός" και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευτούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους.

» Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων, συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και τη συνανάπτυξη. Αυτήν τη στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».

Το tweet του Πάνου Καμμένου

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι «κανένας δεν μπορεί να μη σεβαστεί» τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε: «Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους, το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μη σεβαστεί».