Ο αντιπροέδρος της ΝΔ κατάθεσε στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας. 

 Στην εισαγωγική του δήλωση ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως θα δώσει στην εξεταστική επιτροπή τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών πριν γίνει υπουργός Υγείας μέχρι και τώρα.

Ο κ. Άδωνις τόνισε συγκεκριμένα πως «παραιτούμε τραπεζικού απορρήτου και παρέχω ανέκκλητη εντολή στην επιτροπή να διερευνήσει αν διατηρώ θυρίδες στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή. Έχετε την άδεια να ψάξετε ό,τι θέλετε. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Μπαλωμενάκη πως «στο δικαστήριο με Βαξεβάνη προχθές για Ντυνάν, σας είχα παρακαλέσει να με ρωτήσετε για τα ημερολόγια κι εσείς ο ίδιος είπατε ότι ήταν ανάξιο λόγου. Με έκπληξη ο Βαξεβάνης παρουσίασε με ημερομηνία 16/1 μια δική σας απάντηση». 

Μάλιστα, όταν ο κ. Μπαλωμενάκης τον ρώτησε πού είναι το πρόβλημα, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως δεν συμμετέχει σε εταιρεία γιατί η εταιρεία ανήκει στον αδελφό του, Λεωνίδα Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει κάνει λάθος. 

Για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως παρακολουθεί τρεις μήνες την εξεταστική επιτροπή και το 90% των εργασιών της αφορά τη δική του θητεία, η οποία ήταν, όπως είπε, εκείνη με τον μικρότερο προϋπολογισμό, με τον μικρότερο προϋπολογισμό διαφημίσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Και αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης πως «αν για τη δική μου θητεία ξοδέψατε τρεις μήνες πόσα χρόνια θέλετε για τα υπόλοιπα; Αν για τα 170.000 ευρώ ξοδέψατε τρεις μήνες, για τα 500 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν θα θέλατε 756 χρόνια».

Δήλωσε επίσης έκπληκτος από την απόφαση της πλειοψηφίας να καλέσει πρώτα εκείνον και μετά τον κ. Πολάκη υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος έρχεται πάντα στο τέλος. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως αν ο κ. Πολάκης έρθει στην Εξεταστική την άλλη εβδομάδα και φέρει νέα στοιχεία θα πρέπει να κληθεί για να απαντήσει.

Όσον αφορά στην υπόθεση διορισμού 23 ατόμων για την οποία τον κατηγορεί ο κ. Πολάκης δήλωσε πως πρόκειται για ονόματα πάνω σε ένα χαρτί από τον κ. Πολάκη με διαφορετικές ημερομηνίες πρόσληψης και αποχώρησης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία στημένη υπόθεση από τον κ. Πολάκη και τον κ. Γιαννακουλόπουλο. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως τα γράμματα δεν είναι δικά του αλλά του κ. Γιαννακουλόπουλου, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε πως έγραψε το όνομα του κ. Μπεσκένη στο χαρτί με τους διορισμούς γιατί είχε μεγάλη έχθρα με εκείνον. Μάλιστα, όπως είπε, ο. Γιαννακουλόπουλος «έχει πάρει από τον κ. Πολάκη σύμβαση για οκτώ εκατομμύρια ευρώ για ανύπαρκτες υπηρεσίες για να στήσει αυτή την ιστορία».

Για τους 23 διορισμούς δήλωσε πως γνωρίζει τους 13 και οι υπόλοιποι είναι τελείως άγνωστοι, ενώ σημείωσε με νόημα πως από όλους τους μάρτυρες «που εξετάσατε δεν υπήρξε ένας που να ισχυρίστηκε ότι εγώ πήρα τηλέφωνο, έδωσα εντολή ή μπιλιετάκι για να διοριστεί κανείς από αυτούς».

Το ηχητικό ντοκουμέντο

Ο κ. Γεωργιάδης στην κατάθεσή του αναφέρει πως η εξεταστική επιτροπή στηρίχτηκε σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο για το οποίο έλαβε την πραγματογνωμοσύνη με ανώνυμο φάκελο. Αποκάλυψε πως η έκθεση αυτή αναφέρει πως το δήθεν ηχητικό ντοκουμέντο έχει σε 19 σημεία ασυνέχεια λόγου και τεχνική απόκρυψη λέξεων με τη μέθοδο εισαγωγής ησυχίας. Μάλιστα δεν δίστασε να πει πως το ηχητικό ντοκουμέντο είναι προϊόν πλαστογραφίας και συνέχισε : «εγώ λέω ότι το έκανε ο Πολάκης σε συνεργασία με τον κ. Γιανακουλόπουλο». 

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς δήλωσε ξεκάθαρα πως ο κ. Πολάκης θέλει να τον κλείσει στη φυλακή και έχει στήσει την ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσθέσει πως «πιθανώς έχει στήσει και τη Novartis».