Σε σοβαρές καταγγελίες πέρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το θέμα της Novartis, δηλώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που «έστησε» την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι η υπόθεση είναι «στημένη» και την χαρακτήρισε «αστεία», σημειώνοντας ότι και οι μάρτυρες «είναι στημένοι», ενώ κατήγγειλε ότι «η υπόθεση είναι στημένη από τον ίδιο τον Τσίπρα».

«Η υπόθεση είναι αστεία. Η δημοκρατία όμως δεν είναι κάτι αστείο. Σήμερα το πρωί ο κ. Πολάκης είπε ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Εφόσον λοιπόν η κυβέρνηση τους γνωρίζει, δεν είναι πια προστατευόμενοι» ανέφερε και κάλεσε την Εισαγγελέα να στείλει τα ονόματά τους στη Βουλή.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «ο Τσίπρας είναι ο ενορχηστρωτής. Έστησε την υπόθεση με βραχίονα τον Παπαγγελόπουλο και ελπίζω να μην έχει εμπλοκή ο κ. Κοντονής».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την άρση της ανωνυμίας των μαρτύρων της Novartis που με τις καταθέσεις τους για την υπόθεση ενέπλεξαν πολιτικά πρόσωπα.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  μιλώντας στο ΣΚΑΙ για την υπόθεση Novartis, τόνισε ότι η διαδικασία έχει παραβιαστεί και απευθύνθηκε στην Δικαιοσύνη δηλώνοντας πως η κ. Τουλουπάκη πρέπει να δώσει τα ονόματα των «προστατευόμενων μαρτύρων» στη δημοσιότητα αφού ήδη ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι τους γνωρίζει. «Ο Πολάκης αποκάλυψε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες, άρα τους γνωρίζει και η κυβέρνηση. Άρα σήμερα η κ. Τουλουπάκη οφείλει να μας δώσει τα ονόματα των μαρτύρων .

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης: «Ο κ. Κοντονής πως γνώριζε τις καταθέσεις των μαρτύρων πριν φθάσει η δικογραφία στη Βουλή; Έχει παραβιαστεί η διαδικασία και άρα δικαιούμαι να πω ότι είναι στημένη».

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Έκαναν το λάθος της ζωής του. Εγώ είμαι καθαρός και την υπόληψή μου την έχω ψηλά. Δεν είμαι Τσίπρας» κατέληξε: