Οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» και οι καταθέσεις τους που «καίνε» συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής ζωής σίγουρα εξυπηρετούν πολλές καταστάσεις. Οι ισχυρισμοί τους για τα πρόσωπα που χρηματίστηκαν τυγχάνει συμπτωματικά να «βολεύει» πολύ και την κυβέρνηση.

Πρόκειται, εντελώς συμπτωματικά προφανώς, για πρόσωπα που είτε από την πρώτη στιγμή είτε πρόσφατα είτε στο παρελθόν έχουν ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα πρόσωπα αυτά αποτελούν «ισχυρούς αντιπάλους» της κυβέρνησης και προκαλούν συχνά «σεισμούς» στο Μαξίμου, έχουν έρθει δημοσίως σε αντιπαραθέσεις με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκάνδαλα κατά κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση Πολάκη (προστατευόμενος του Αλέξη Τσίπρα) και στην περίπτωση του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου με το σκάνδαλο της Σαουδικής Αραβίας.  

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο του Μαξίμου.

Το Σκοπιανό έφερε τον πρώην πρωθυπουργό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και είναι κάτι που το Μαξίμου δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Ίσως να ήθελε να εκμεταλλευτεί την επανεμφάνιση του Σαμαρά, όμως… επικοινωνιακά δεν τα κατάφερε. Εμπλεκόμενος στην υπόθεση της Novartis ο Αντώνης Σαμαράς και μάλιστα ο τελευταίος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε ανήμερα του συλλαλητηρίου κάνοντας αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που το Μαξίμου θα ήθελε πολύ να φέρει σε δύσκολη θέση. Συγκεκριμένα το Μαξίμου θα ήθελε πολύ να έχει… κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του κ. Αβραμόπουλου ως Ευρωπαίου επίτροπου. Εμπλεκόμενος και ο Αβραμόπουλος, λοιπόν.

Άδωνις Γεωργιάδης. Η μεγάλη ευκαιρία για να καταφέρει το Μαξίμου ένα ακόμη χτύπημα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Τον άνθρωπο που συνεχώς ενοχλεί και προκαλεί με τις αποκαλύψεις και την κριτική του το Μαξίμου και κάποιες από τις αδυναμίες του Μαξίμου, όπως τον κ. Πολάκη και τον Πάνο Καμμένο, ο τελευταίος δε αποτελεί «ανάγκη» για το Μαξίμου κι όχι τόσο «αδυναμία».  

Ανδρέας Λοβέρδος. Άλλος ένας βουλευτής που πολύ συχνά «στριμώχνει» την κριτική του την κυβέρνηση.  

Και τέλος. Γιάννης Στουρνάρας. Είναι γνωστή η κόντρα της κυβέρνησης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Φυσικά και για το Μαξίμου θα ήταν καλύτερο την θέση αυτή να την κατέχει ένας «δικός της» άνθρωπος και όχι ο κ. Στουρνάρας.