Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis, αλλά όχι προς την κατεύθυνση που υπολόγιζε η κυβέρνηση. Η καταιγίδα αποκαλύψεων για τους προστατευόμενους μάρτυρες ενισχύουν σκοτεινά σενάρια, αλλά και πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι ακριβώς γνώριζαν, αλλά και τον τρόπο που έγινε η διαδικασία των καταθέσεων.

Οι «μάρτυρες» μιλούν για  ιλιγγιώδη ποσά, διαγωνισμούς μαμούθ και βαλίτσες με εκατομμύρια χωρίς ωστόσο ακόμη να υπάρχουν αποδείξεις, τις οποίες φυσικά ερευνά η Δικαιοσύνη. Ωστόσο, στις μαρτυρικές καταθέσεις τους έχουν εντοπιστεί σοβαρά κενά.

Συγκεκριμένα, «προστατευόμενος μάρτυρας» με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» στην πρώτη της κατάθεση σης 8 Νοεμβρίου αναφέρει τον κ. Λυκουρέντζο και τον κ. Γεωργιάδη.

Δύο πολιτικά πρόσωπα σε σημαντικές ηγετικές θέσεις. Ωστόσο, την συνάντηση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της Novartis κ. Φρουζή στο Μαξίμου την θυμάται μετά από 22 ημέρες (1η Δεκεμβρίου).

Στις 29 Δεκεμβρίου «θυμάται» και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Πικραμμένο, που δεν είχα καν αρμοδιότητες να υπογράψει υπουργικές αποφάσεις.