Πρέπει η εισαγγελέας, που εξέδωσε την απόφαση προστασίας των τριών μαρτύρων της NOVARTIS να ανακαλέσει την προστασία γιατί με τα λεγόμενα Πολάκη αποδείχθηκε και αποκαλύφθηκε ότι ενεπλάκησαν κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές για να αποφύγουν την επαπειλούμενη τιμωρία, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 τους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Εξαπέλυσε βολές εναντίον της αρμόδιας εισαγγελέως υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει καλέσει επειγόντως τον κ. Πολάκη μετά απ’ όσα είπε, τονίζοντας ότι υπάρχουν δικαστικοί, που δεν εξυπηρετούν την δικαιοσύνη και πρόσθεσε: «Μετά τις δηλώσεις Πολάκη τίθεται ζήτημα που έχει και διαστάσεις σκανδάλου καθώς o αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι τρεις υπάλληλοι της ΝOVARTIS πιέστηκαν και “κελάηδησαν” και αυτό αποτελεί την βάση για να ανακληθεί η απόφαση της προστασίας μαρτύρων με βάση και τη νομοθεσία. Δηλαδή έγινε συναλλαγή μια συμφωνία οπότε οι άνθρωποι αυτοί δέχθηκαν να γίνουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος επειδή πιέστηκαν».

Ο κ. Τζαβάρας είπε ακόμη ότι του προκαλεί αλγεινή εντύπωση η συμπεριφορά Παπαγγελόπουλου που αποδεικνύει ,όπως υποστήριξε, την εμπάθεια του.

Παράλληλα εξαπέλυσε βολές κατά των υπουργών της Κυβέρνησης σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τελειώνει την κατάθεσή του ο τελευταίος μάρτυρας την Κυριακή και την επομένη μέρα να γνωρίζουν την δικογραφία οι κ Κοντονής και Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε : «Η πρώτη ενέργεια ενός δικτατορικού καθεστώτος είναι να εξουδετερώσει την δικαιοσύνη».