Άρωμα προανακριτικής, αυτή τη φορά για τον Πάνο Καμμένο αναδύεται στη Βουλή λίγη μόνο ώρα μετά από τη διαβίβαση της δικογραφίας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβίας.

Μετά από μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε για εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου και για υπόθεση με μεγάλο βάθος η οποία θα μείνει στην επικαιρότητα για καιρό. Κι αυτό γιατί η σοβαρότητα των μαρτύρων είναι τέτοια που θα απαιτηθεί σοβαρή, ενδελεχής και μακρά μελέτη των στοιχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία περιέχει τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε το Στρατοδικείο από ανωτάτους στρατιωτικούς αλλά και από τον επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλο, τον οποίο η ΝΔ χαρακτηρίζει ως μεσάζοντα. Παράλληλα, εμπεριέχει πλήθος δημοσιευμάτων αλλά και καταθέσεις οι οποίες ελήφθησαν από την εισαγγελία διαφθοράς.

«Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Συγκρίνοντας δε, καταρχάς, τις καταθέσεις στη δικογραφία Καμμένου με αυτή της Novartis τόνισε πως «είναι πολύ σφιχτά τα πράγματα, εδώ, απεναντίας με τη δικογραφία για τη Novartis».

Ήδη πάντως στελέχη της ΝΔ διαπιστώνουν διαφορά στην αντιμετώπιση των δικογραφιών Novartis και Καμμένου. Κι αυτό γιατί, ενώ στην πρώτη περίπτωση η εισαγγελία δεν έστειλε αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή αλλά συνέχισε επί τρίμηνο να λαμβάνει καταθέσεις, στη δεύτερη περίπτωση προκύπτει ότι μόλις η εισαγγελία «έπεσε» στο όνομα του κ. Καμμένου έκλεισε τον φάκελο και τον έστειλε στη Βουλή.

Σχολιάζοντας την αίτηση του κ. Καμμένου ώστε να μην τύχει της προστασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών , ο κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε ότι είναι θετικό που ο κ. Καμμένος θέλει να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ωστόσο η χώρα έχει Σύνταγμα και το θεσμικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο.