Την ανάγκη ενότητας της ΝΔ υπογράμμισε ένας ακόμα στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, λίγο μετά τη διαγραφή Αντώναρου από τη ΝΔ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του epsilontv με την δημοσιογράφο Αμαλία Κάντζου, o πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ήθελα το κόμμα να είναι ενωμένο», λέγοντας με νόημα ότι «δυστυχώς στη ΝΔ υπάρχουν τέτοια φαινόμενα» σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεων Ρουσόπουλου: «Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ, την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος, αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν.» 

Τα λεγόμενα του κ. Ρουσόπουλου σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας στο Twitter: