Τα ειδικά δικαστήρια στήνονται με πλειοψηφία στη Βουλή την οποία διαθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το θέμα είναι κατά πόσο στέκουν οι κατηγορίες στην υπόθεση Novartis είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Σημείωσε πως όπως του είπε ο Αλέξης Τσίπρας οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το Μάιο του 2019.

Τόνισε πως για να διαλευκανθεί η υπόθεση Novartis χρειάζεται τρία με τέσσερα χρόνια, λέγοντας ότι τα κόμματα που εμπλέκονται θα είναι υπόδικα την ημέρα των εκλογών και ο Τσίπρας θα παρουσιάζεται ως «καθαρός» και οι άλλοι θα είναι κλέφτες.

Για τον Μίκη Θεοδωράκη είπε ότι έχει κάνει λάθη όπως ότι έχει πάει υπουργός στον Μητσοτάκη ενώ είπε πως δεν υιοθετεί τις απόψεις του μουσικοσυνθέτη.

Εκτίμησε ότι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετείχε πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος, ενώ ο κόσμος του έλεγε ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να φύγει. Τόνισε πως ο Τσίπρας με τη Χρυσή Αυγή είναι πρώτα ξαδέλφια και πως χρησιμοποιεί τη Χρυσή Αυγή για να πλήξει την αξιοπιστία των συλλαλητηρίων.

Ανέφερε πως στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό για το Σκοπιανό ο Τσίπρας του είπε ότι την ονομασία πρέπει να την δώσουμε επειδή την έχει δώσει ήδη ο Καραμανλής και πως οι Σκοπιανοί το έχουν δεδομένο.

Επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός του είπε πως εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Είπε πως τον βάζει σε υποψίες ότι μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία η κυβέρνηση έβγαλε την υπόθεση Novartis.

Εκτίμησε ότι η μισή ΝΔ, η Γεννηματά, το ΚΚΕ θα ψηφίσει τον όρο Μακεδονία στο Σκοπιανό σημειώνοντας ότι θα περάσει με τουλάχιστον 250 ψήφους.

Για την ίδια την υπόθεση της Novartis, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «οι μάρτυρες συναγωνίζονται ποιος θα είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον άλλον».

Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι όσο υπάρχει ο Τσίπρας θα απορρίπτονται οι κατηγορίες, σημειώνοντας πως ο υπουργός κινδυνεύει όταν πέσει ο Τσίπρας και έρθει στην εξουσία ο αντίπαλος.

Είπε πως δεν έχει δεχτεί απειλές από κανένας καθώς -όπως ανέφερε- τονίζει τα λάθη και των δύο πλευρών.

Υποστήριξε ότι κακό στον Τσίπρα κάνει η αφερεγγυότητα του στην οποία προστίθεται και η αφερεγγυότητα του Πάνου Καμμένου.