Σε πλήρη διάψευση των σεναρίων που τον φέρουν να είναι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες που «έδωσε» πολιτικά ονόματα ανάμεσα στα οποία και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στην υπόθεση της Novartis, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος με αποκλειστική δήλωση του στα Parapolitika.gr και τη Χριστίνα Κοραή.

«Φοράω παντελόνια και αν χρειαζόταν να πω κάτι θα το έλεγα ευθαρσώς» δήλωσε. «Ζω σαν ασκητής στη Χαλκίδα στο γραφείο μου και στο κτήμα μου, είμαι ερασιτέχνης αγρότης και αισθάνομαι πολύ ωραία» συνέχισε. «Ποτέ δεν ήμουν της λογικής των κουκουλοφόρων και των «προστατευόμενων. Εάν είχα να πω κάτι, θα το έλεγα με το θάρρος της γνώμης μου. Διαχειρίστηκα πολλά δις στον ΕΟΠΠΥ με εντιμότητα. Το «κέρδος» μου ήταν ότι έχασα 18 κιλά από τα δύσκολα θέματα που διαχειριζόμουν. Είχα κόντρες με πολλούς ακόμη και με τον Βγενόπουλο. Ανοίγαμε φακέλλους για τα ληξιπρόθεσμα και βρίσκαμε αντί για τιμολόγια παλιόχαρτα. »

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε ότι μέχρι στιγμής δεν είχε καμία όχληση από τις δικαστικές αρχές, δεν τον κάλεσαν να καταθέσει για την Novartis.

Αναφερόμενος στις διαστάσεις που παίρνει το θέμα με την έκθεση των πολιτικών προσώπων είπε χαρακτηριστικά: «Πού τον βρήκαν τον Πικραμένο; Και για τον Άδωνι μου λένε συνεργάτες μου ότι ήταν καλός υπουργός. Τα καλύτερα έχω να πω για τον Λυκουρέντζο. Η δική μου περίπτωση είναι μια μικρογραφία. Οταν πρωτοκυκλοφόρησαν φήμες για το πρόσωπο μου στην αρχή γέλασα, στη συνέχεια προβληματίστηκα και μετά όταν είπαν σε ένα γνωστό μου για μένα ότι «ο φίλος σου είναι μπλεγμένος στη Νovartis» είδα ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά γι αυτό και κάνω τη διάψευση, να βάλω ένα τέλος στην ανάμειξη του ονόματος μου».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε επίσης ότι ήταν παρών στην περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εύβοια. Καθυστέρησε λίγο γιατί πήγε στην Αθήνα να δει τη μικρή του εγγονή. Υπενθύμισε επίσης ότι στην κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη.

‘Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Τέως Νεοδημοκράτης ο τρίτος μάρτυρας;» αναρωτιόταν: «Τι θα συμβεί όμως αν το τρίτος προστατευόμενος μάρτυς προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη; Αν τυχόν – γράφουμε όλα τα σενάρια – υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της; Αν διετέλεσε κρατικός αξιωματούχος σε ευαίσθητο τομέα είτε στο παρελθόν είτε στην τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ; Αν διετέλεσε βουλευτής ή και υπουργός;»


Στην συνέχεια ανέφερε ότι όλα αυτά ακούγονται στα πολιτικά γραφεία μέσα στην Βουλή και διερωτόταν αν ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι τελικά τέως Νεοδημοκράτης υπεράνω πάσης υποψίας θα επιμείνει η ΝΔ στην αποκάλυψή του;

Συνέχεια στο θέμα έδωσε η εφημερίδα kontranews με το σημερινό της πρωτοσέλιδο στο οποίο ανέφερε τα εξής:


Κόλαφος για τη ΝΔ και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα αποτελεί το γεγονός ότι ο μάρτυρας που κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία στο FBI δεν είναι κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και φίλος του Αντώνη Σαμαρά!
Τοποθετήθηκε μάλιστα, όταν απέτυχε να εκλεγεί, σε νευραλγική θέση του συστήματος υγείας και για το λόγο αυτό γνώριζε πρόσωπα και πράγματα από τη μεγάλη ληστεία που συντελέστηκε με τις υπερτιμολογήσεις και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Πρόκειται για τον καθ΄ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό αξιωματούχο της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει καταγράψει λεπτομέρειες από το γιγαντιαίο σκάνδαλο και γνωρίζει εκ των έσω τα νταραβέρια που είχε η NOVARTIS με κορυφαίους υπουργούς την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.