Προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια για την υπόθεση της Novartis επεχείρησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σε πλήρη αντίθεση με τους υψηλούς τόνους του κυβερνητικού στρατοπέδου ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι κανένας εκ των αναφερομένων δεν είναι καν κατηγορούμενος. «Όχι απλώς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά δεν υπάρχει και τίποτα το συγκεκριμένο για το οποίο θα ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν στοιχεία. Υπάρχει απλώς η έγκληση της εισαγγελίας και η αναφορά των ονομάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης αδειάζοντας έτσι και τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος προσφάτως είπε ότι θα πρέπει οι αναφερόμενοι να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επικύρωσε την προ εβδομάδας απόφασή της για ψηφοφορία ανά αναφερόμενο πρόσωπο. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα στηθούν δέκα κάλπες. Μόνη περίπτωση να στηθεί μία κάλπη είναι οι πέντε εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι αναφέρονται στη δικογραφία να δηλώσουν ότι θα απόσχουν από την ψηφοφορία.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 9 το πρωί και προβλέπει ομιλίες περίπου 50 προσώπων μεταξύ των οποίων και οι αναφερόμενοι. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε μία συνεδρίαση ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουμε στα ξημερώματα.

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε και τις εκτιμήσεις για φαστ τρακ επιτροπή αποκαλύπτοντς ότι κατ' αρχήν το περιθώριο της επιτροπής προκατακτικής εξέτασης για πόρισμα θα είναι μόλις ένας μήνας.