«Περιμένω ακόμα να αναπτύξουν την κατηγορία, εδώ δεν είμαστε να συζητήσουμε γενικώς, είμαστε σε προκαταρκτική, δεν ακούσαμε μισή λέξη» είπε ο Μάκης Βορίδης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης και στο πλήθος των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ηλεκτρονική συνταγογράφηση, rebate κ.λπ.) και τις οποίες ουδέποτε ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο, επανέλαβε ότι στην περίπτωση Βενιζέλου, Λυκουρέτζου, Πικραμμένου, Σαλμά, Κουτρουμάνη δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κατηγορίες, πλην του διαβιβαστικού.

Ο βουλευτής της ΝΔ έβαλε και πάλι στο κάδρο τον πρώην υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, λέγοντας ότι το ζήτημα της απιστίας δεν υφίσταται, ζήτημα το οποίο «συμπτωματικά» αφορούσε τον κ. Κουρουμπλή.

Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και τους μάρτυρες, είπε ότι ένας μάρτυρας «ξέρει ότι δωροδοκήθηκε ο Σαμαράς και το κατέθεσε την 5η φορά που κατέθεσε: Αυτά είναι τα στοιχεία! Ντροπή, καταισχύνη, σκευωρία! Αυτή είναι η προκαταρκτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι οι μάρτυρες χαρακτηρίστηκαν «προστατευόμενοι» με βάση το άρθρο-παράγραφο που αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, «που δεν έχουμε» και υπενθύμισε: Η διάταξη που θα επέτρεπε τον χαρακτηρισμό «προστατευόμενοι» προϋποθέτει και έγκριση του αντιεισαγγελέα, κάτι που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, αφού η δικογραφία είχε φτάσει στη Βουλή.