«Με κατηγορούν ότι ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα» είπε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, λαμβάνοντας το λόγο στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, υπενθυμίζοντας ότι διατέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός επί 35 μέρες και υπηρέτησε επί 40 έτη την Δικαιοσύνη. Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να βρουν μια υπόθεση στην οποία να είχε εμπλοκή, για να χειροκροτηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ.

Υπενθύμισε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, λέγοντας ότι αποστολή του ήταν να πάει τη χώρα σε εκλογές, το 2012, σε συνθήκες ηρεμίας, γεγονός που έφερε σε πέρας.

Τόνισε ότι οι ισχυρισμοί του μάρτυρα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Ουδέποτε καταβλήθηκαν από οποιοδήποτε όργανο της υπηρεσιακής κυβέρνησης ούτε στην ελεγχόμενη εταιρεία, ούτε σε άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Αυτό που κάναμε ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία».

Περιγράφοντας την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, είπε ότι «όταν ανέλαβε καθήκοντα αντιμετώπισε την απεργία των φαρμακοποιών, την έλλειψη φαρμάκων και αναλώσιμων στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τις ελλείψεις φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία πασχόντων, την αξίωση για νέα τιμολόγηση φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας».

Τόνισε με έμφαση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οποιαδήποτε νέα τιμολόγηση παρά τις πιέσεις του ΣτΕ και το εξώδικο του κ. Φρουζή. «Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, έπρεπε να κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας» είπε.

Επικαλέστηκε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2012 σύμφωνα με το οποίο ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε ευχαριστήσει τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας μετά από συνάντηση που είχαν και είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για τη δυνατότητα που είχαμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας. Ζήτησα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει το θέμα της έλλειψης φαρμάκων».

«Αυτό ακριβώς κάναμε, ποτέ δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτική ή άλλη εταιρεία. Τα δώσαμε σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον νόμο και του ψηφισθέντος προϋπολογισμού από τη Βουλή των Ελλήνων» είπε ο κ. Πικραμμένος.

Κάλεσε, τέλος τους βουλευτές να προχωρήσουν στη σύσταση Επιτροπής για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθεί και ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, καθαρός στην κοινωνία και την οικογένειά του.