«Δόλιους» χαρακτήρισε τους προστατευόμενους μάρτυρες ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis, άφησε αιχμές και για τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

«Η εισαγγελική αρχή έχει ξεφύγει από την αρμοδιότητα της και αυτό είναι αυταπόδεικτο. Τι περίμενε η εισαγγελέας ήξερε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα ονόματα; είχε μαντικές ιδιότητες;», είπε χαρακτηριστικά. 

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στους προστατευόμενους μάρτυρες και συγκεκριμένα υπενθύμισε τις «αστοχίες» των εισαγγελέων. «Τέσσερις μέρες μετά αποφάσισαν να δώσουν το νέο καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες.

Τι μεσολάβησε; Εγώ και ο κ. Αθανασίου είχαμε καταγγείλει την ανυπαρξία υπογραφής από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου», υπογράμμισε και συνέχισε: «Μάλλον το ήξερε και γνώριζε πολύ καλά ότι οι μάρτυρες αυτοί δεν είναι άδολοι μάρτυρες που απαιτεί το άρθρο 45, είναι δόλιοι δεν είναι μόνο κουκουλοφόροι αλλά και δόλιοι, έχουν δικό τους συμφέρον είναι αναμεμιγμένοι  στην υπόθεση.

Η διαδικασία πάσχει από ακυρότητα και να δούμε πως θα τη συνεχίσουμε από δω και πέρα», σημείωσε.