Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής για την Νοvartis, κάνοντας λόγο για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης. 

Η κα. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως ενώ τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να εντοπιστούν οι οποίοι πιτήδειοι πλουτίσαν σε βάρος του δημόσιου», σε αντίθεση «ο κ. Τσίπας δεν ενδιαφέρεται. Τον κατηγόρηε μάλιστα πως εξαίρεσε τα δικά του στελέχη από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Καταλήγοντας πως η μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα είναι η πολιτική αξιοποίηση του σκανδάλου «κοιτάτε μόνο τι θα προσκομίσετε εσείς όχι τι θα κερδίσει η χώρα, γιαυτο αφαιρέσατε από την ερευνά τις δικές σας ευθύνες».

«Γιατί ο κ. Τσίπρας φρόντισε να υπάρχει ευμενής διαχείριση της υπόθεσης για την περίοδο 2004-2009 οπότε και εκτινάχθηκε η φαρμακευτική δαπάνη;», διερωτήθηκε: «Εχετε αναλάβει δεσμεύσεις; Και αν ναι, σε ποιον;»

«Βρισκόμαστε ενώπιον σκευωρίας με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα και βραχίονες τους υπουργούς του» επανήλθε στο κύριο θέμα και στάθηκε στο γεγονός ότι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα. Μίλησε, μάλιστα, για παρακρατικές πρακτικές και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο που απειλούν τη Δημοκρατία και ευνοούν την ακροδεξιά.

Επιπροσθέτως αναφερόμενη στους μάρτυρες ανέφερε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ: «χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σας εξέθεσε. Οι μάρτυρες που επιλέξατε κατέθεσαν σε καθεστώς απλής προστασία και ξαφνικά έγιναν μάρτυρες υπό προστασία μόνο όταν έγινε ο σάλος. Αυτό δείχνει πως στήνεται τη σκευωρία».

Απευθυνόμενη στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη: «έχουμε συμφωνήσει ότι υπάρχει σκευωρία, αποδέχεστε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο;»