«Η αθλιότητα έχει και όρια» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, επιμένοντας να αποκρούει την καταγγελία εναντίον του επειδή ήταν ανώνυμη. 

«Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι ότι οι αποφάσεις που υπέγραψα στην περίοδο των 6 μηνών που ήμουνα στο υπουργείο είναι αυτές που παγώνουν την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στα φάρμακα, πράγμα που δεν είχε γίνει τα τελευταία τρία χρόνια. Eπί 20 χρόνια οι πολυεθνικές παρακρατούσαν χονδροεμπορικό κέρδος όταν πουλούσαν απευθείας στα φαρμακεία και εγώ το κατέστησα πόρο του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής υποδοχής του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CoscoShipping Taurus» στο λιμάνι του Πειραιά..

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε επίσης ότι «από εκεί και πέρα ασχολούνται, αφού δεν βρίσκουν τίποτα άλλο, με μια ανώνυμη καταγγελία και επι της ουσίας για όποιον αναφέρεται και σε όποια περίοδο αναφέρεται είναι γελοία και να τι συζητά κάποιος που ξέρει γιατί συζητά, αν ξέρει να συζητά για το συγκεκριμένο θέμα.»

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε δημοσιογράφους και εξήρε το έργο του λέγοντας «παρά ταύτα εξακολουθούν οι αθλιογράφοι, η στρατευμένη δημοσιογραφία να επιτίθεται σε έναν άνθρωπο που τολμώ να πω ότι διαθέτει κρυστάλλινο πρόσωπο σε όλη τη διαχείριση αυτή».