Την παραίτηση των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis και του Άδωνι Γεωργιάδη συγκεκριμένα, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής, στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την παραίτηση της Ράνιας Αντωνοπούλου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. Η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς»

Διαβάστε: Μητσοτάκης: Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Aριστεράς

«Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό;» ρώτησε, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η διαφορά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται ανάγλυφα. Στην περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου έχουμε μία λανθασμένη χρήση μίας διάταξης νόμου που ψήφισε το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου, κακώς» παραδέχτηκε, πρόσθεσε ωστόσο ότι η παραίτηση κι η αποδοχή της συνιστούν απόδειξη ευθιξίας.  

«Πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να παραιτηθούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Novartis, για τους ίδιους λόγους, για λόγους ευθιξίας; Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό και για το ότι χρησιμοποιεί μία γλώσσα που εκείνος θεωρεί απολύτως δόκιμη και προσβάλλει απολύτως την ίδια την παράταξη της ΝΔ;» είπε.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι από τη ΝΔ που αισθάνονται χαρούμενοι να γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις».