Έγγραφο από τη Διαύγεια βάσει του οποίου και ο Δημήτρης Μάρδας είχε κάνει χρήση του νόμου για το επίδομα ενοικίου παρουσίασε ο ΣΚΑΙ. Ο Δημήτρης Μάρδας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση τυο ΣΥΡΙΖΑ (Ιανουάριος -Αύγουστος 2015) και υφυπουργός Εξωτερικών το διάστημα Σεπτεμβρίου 2015-Νοεμβρίου 2016. 

Δεν είναι ο μοναδικός. Για το επίδομα υπήρξε έγκριση πίστωσης (δαπάνη διαμονής) για τον νυν υφυπουργό Παιδείας Κωνσταντίνος Φωτάκης (εξωκοινοβουλευτικό), αλλά και τον Παναγιώτη Σγουρίδη, αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος υπήρξε στο υπουργείο Ενέργειας. Ο τελευταίος είχε δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας την Ξάνθη και είχε καταθέσει αίτηση στη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το κονδύλι 7.000 ευρώ εκταμιεύθηκε επτά μήνες μετά την παραίτησή του.

Ο Κωνσταντίνος Φωτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι ουδέποτε έκανε χρήση της συγκεκριμένης δαπάνης αν και εγκρίθηκε η πίστωση, δεδομένου ότι ο ίδιος διαμένει στο σπίτι του γιου του.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι έδινε 50 ευρώ το μήνα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Αιγάλεω, προσκόμισε τη σχετική απόδειξη και έλαβε για τους επτά μήνες 350 ευρώ και όχι 7.000 ευρώ.