Θέμα πολιτικής συζήτησης ήταν αναμενόμενο ότι θα γινόταν ο ξυλοδαρμός του Γιάνη Βαρουφάκη από ομάδα αναρχικών στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκεύης, αφού πρόκειται για αρχηγό κόμματος. Στην προκειμένη, όμως, έγινε και θέμα συνωμοσιολογίας. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, προέβη στην εξής ανάρτηση: «Φυσικά είμαστε με τον Γιάνη δίπλα του και μακριά από κάθε πράξη βίας που περιορίζει τις αυτονόητες ελευθερίες μας… Μια από τις συνιστώσες όμως της πολιτικής είναι η σύνεση με σκοπό την αποφυγή τέτοιων πράξεων και όχι την πρόκλησή τους…» ανέφερε στην ανάρτησή του, ενώ σε σχόλια, σημειώνει: «Μήπως το επιδίωκε; Όταν είσαι πολιτικά στα "κάτω" σου βρίσκεις τρόπου προβολής για να ανέβεις…» και σε άλλο: «Όταν ξανατρώς ξύλο σε μέρος όπου έφαγες πριν χρόνια δεν είναι τυχαίο. Ίσως το προκαλείς… για ευνόητους λόγους».



Οργίλη ήταν η αντίδραση του ΜέΡΑ25 μέσω του Μιχάλη Κριθαρίδη:  «Θα είναι μετά από αυτές τις αδιανόητες αναρτήσεις υποψήφιος του @syriza_gr ο κ. Μάρδας κ. @atsipras στην Θεσσαλονίκη; Φανταζόμαστε κι ελπίζουμε πως όχι. Τον αφήνουμε όμως στην κρίση της ηγεσίας και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως και των πολιτών της Θεσσαλονίκης». Ο κ. Κριθαρίδης, μάλιστσα, είχε προλάβει να κάνει screenshot τα λόγια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τα ανήρτησε μαζί με το σχόλιό του. 

Η συγγνώμη 

Ο κ. Μάρδας ανασκεύασε τη δήλωσή του. Έσβησε την εν λόγω ανάρτηση και προχώρησε σε δύο απολογίες προς τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Περί Βαρουφακη... Λάθος ερωτήματα και θέσεις που μπορεί να οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα, ειναι δυνατόν να υπάρχουν σε πολλά θέματα. Δε φοβόμαστε να τα παραδεχθούμε και να τα διορθώνουμε...Έτσι προάγεται η πολιτική και όχι μόνο...»

Επιπλέον, αργότερα έγραψε: «Η απερίσκεπτη χρήση του Διαδικτύου οδηγεί πολλές φορές σε αστοχίες για τις οποίες λίγο αργότερα μετανιώνουμέΗ συγνώμη μου προς τον κ. Βαρουφάκη για την άτυχη ανάρτησή μου είναι αυτονόητη και ειλικρινής».