Τον πρώην εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, Τρύφωνα Αλεξιάδη, διαψεύδει με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Βουλής, διευκρινίζοντας πως η καταβολή των εξόδων διαμονής των βουλευτών επαρχίας γίνεται με προσκόμιση νόμιμων παραστατικών ή μισθωτηρίων.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας σήμερα στον Real fm, ερωτηθείς αν ο βουλευτής πρέπει να δώσει παραστατικό δαπάνης για να πάρει τα χρήματα του επιδόματος, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης απάντησε «δυστυχώς όχι, γιατί είναι επίδομα, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει παραστατικό δαπάνης, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτά τα θέματα πρέπει να καλύπτονται από τους μισθούς. Οι βουλευτές πρέπει να έχουν όλες τις δυνατότητες και την οικονομική άνεση για την άσκηση του έργου τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να έχουν προνόμια που προκαλούν και δημιουργούν σε μία περίοδο τέτοια προβλήματα στην κοινωνία».

«Από ότι ξέρω η διάταξη είναι να παίρνουν ένα ποσό ως επίδομα, από την ελληνική Βουλή, ανεξάρτητα αν πραγματοποιούν τη δαπάνη και ενώ για μας τους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες, πολύ σωστά η Βουλή νομοθετεί ότι θα πρέπει να έχουμε παραστατικό, για παράδειγμα, για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο για τους βουλευτές δεν ισχύει αυτό και είναι λάθος», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας στον κ. Αλεξιάδη, το γραφείο τύπου της Βουλής διευκρίνισε πως «σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την πληρωμή των εξόδων διαμονής των βουλευτών της επαρχίας στην Αθήνα, οι οποίοι δεν διαθέτουν σε αυτήν ιδιόκτητη κατοικία, διευκρινίζεται ότι η καταβολή γίνεται μόνον κατόπιν προσκόμισης είτε των νομίμων παραστατικών διαμονής τους σε ξενοδοχείο είτε του μισθωτηρίου συμβολαίου ενοικιαζόμενης κατοικίας τους».

Τσίπρας: Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δις

Εν τω μεταξύ, αναφορά στην υπόθεση αυτή έκανε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο στην Τρίπολη.

«Δεν πρόκειται ποτέ, σε καμιά περίπτωση και για κανέναν λόγο, να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο, να συμβιβαστούμε με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, που ορίζει ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον του λαού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της Ράνιας Αντωνοπούλου που έχει «ταράξει» την κυβέρνηση, παρά την αποπομπή της.

Στρέφοντας δε τα βέλη του προς τη ΝΔ, και τονίζοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» πρόσθεσε πως «άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισ. γιατί τόσο περίπου κόστισε στον λαό το σκάνδαλο του φαρμάκου».

«Ας είναι όμως, αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.