Αρον άρον απέσυρε ο Γιώργος Καμίνης το απόγευμα της Πέμπτης από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το πρώτο θέμα που δεν ήταν άλλο από ένα δάνειο ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και μάλιστα με εισηγητή προσωπικά τον ίδιο.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στο επιτελείο του δημάρχου ήταν πως τόσο από την αντιπολίτευση όσο ενδεχομένως και από κάποιους συμβούλους της δικής του δημοτικής παράταξης θα υπήρχαν αντιδράσεις και προφανώς στάθμισαν τα δεδομένα και αποφάσισαν να αναβάλουν για επόμενη συνεδρίαση το θέμα. Το δάνειο-μαμούθ με επιτόκιο ύψους περίπου2% θα είναι διάρκειας 20 ετών και πενταετή περίοδο χάριτος γεγονός που σημαίνει ότι η αποπληρωμή του θα ξεκινήσει το 2023 και τα χρήματα θα πάνε σε έργα τα οποία θα γίνουν κυρίως στην περιφέρεια του δήμου και όχι στο κέντρο.

Η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Βαφειάδης με τον οποίο το Secret της Εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ήρθε σε επικοινωνία εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα 55 εκατομμύρια αυτά αποτελούν μέρος του κεντρικού σχεδιασμού του Γιώργου Καμίνη που δεν είναι άλλος από την εκλογή του ως βουλευτή στην Α΄ Αθηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιπολίτευσης ο κ. Καμίνης ο οποίος εξελέγη με βασικό σύνθημα το «νοικοκύρεμα στα οικονομικά» πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο υπάρχει τόσο επείγουσα ανάγκη δανεισμού χωρίς ταυτόχρονη αξιοποίηση των οικονομικών του δήμου Οπως αναφέρει ο κ. Βαφειάδης , ο δήμος Αθηναίων το 2010 είχε 7.500 υπαλλήλους και ετήσια έξοδα 190 εκατομμύρια ευρώ ενώ στις 31-12-2016 οι υπάλληλοι είχαν μειωθεί στους 5.500 και τα έξοδα στα 118 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αυτοχρηματοδοτηθούν τα έργα αν υπήρχε πράγματι βελτίωση στην διαχείριση. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα έργα περιλαμβάνονται στο Ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του δήμου το οποίο εκπονήθηκε επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τον κ. Καμίνη για δάνειο που πήρε το 2007 με επιτόκιο… αρνητικό.