Ξεκάθαρος πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα όσα γνωρίζει ο ίδιος δεν υπάρχει πολιτικός ο οποίος να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis ήταν ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ Μάριος Σαλμάς. Λίγη μόνο ώρα μετά από την αποκάλυψη ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά των κ.κ Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη, ο κ. Σαλμάς συνομίλησε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες επιμένοντας ότι το πόρισμα της έρευνας που είχε διενεργήσει ως αναπληρωτής Υπουργός Υγείας εμπεριείχε στοιχεία για υπηρεσιακούς παράγοντες και ιατρούς. "Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είχαν μπάτζετ για πολιτικούς" είπε ο κ. Σαλμάς και πρόσθεσε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικού στο σκάνδαλο.

Αναφερόμενος στον εαυτό του ο κ. Σαλμάς είπε ότι θα ήταν τρελός αν είχε πάρει χρήματα και τελικά πήγαινε πρώτος στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψει το σκάνδαλο.

"Οι σχέσεις μου με το κόμμα είναι αρμονικές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τη Ν.Δ. Έχω 18 χρόνια στη Ν.Δ. Δεν διαφοροποιήθηκα ποτέ" είπε. Ο κ. Σαλμάς επανέλαβε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση να μην υπογράψει την πρόταση του κόμματός του ήταν λόγοι προσωπικής ευαισθησίας επειδή έχει ήδη παραπεμφθεί. Αρνήθηκε ωστόσο να απαντήσει στην ερώτηση αν το ίδιο θα έπρεπε να έχουν κάνει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Γεωργιάδης οι οποίοι έχουν ήδη παραπεμφθεί.

Τέλος δεν δίστασε να αποκαλύψει τη θλίψη του για το κλίμα πόλωσης στο οποίο διεξάγεται η πολιτική στον τόπο. "Έχω σιχαθεί. Δεν ονειρεύτηκα έτσι την πολιτική" κατέληξε.