Σε κόντρα υψηλών τόνων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εξελίσσεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης. Από νωρίς το πρωί οπότε και άρχισε η συνεδρίαση, οι βουλευτές της Ν.Δ αιτιολογούν το "όχι" της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι από τις διατάξεις του νομοσχείου απουσιάζει ο οποιοσδήποτε έλεγχος. " Δεν θα αφήσουμε τον κ.Καρανίκα να μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο μπάφο" είπε ο εισηγητής της Ν.Δ Κώστας Βλάσης δίνοντας το στίγμα της τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λίγη ώρα αργότερα ο Μάκης Βορίδης της Ν.Δ κατέθεσε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζοντας ότι διαψεύδει το κυβερνητικό επιχείρημα πως είναι μια χαρά να χρησιμοποιείς την κανναβιδιόλη για φαρμακευτική χρήση. "Με αυτό που κάνετε εδώ νομοθετείτε την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το ύψος της παραγωγής. Δεν υπάρχουν λογιστικές αποθήκες. Δεν υπάρχει τίποτα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής της Ν.Δ Ιάσων Φωτήλας είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: " Η μόνη επένδυση που φέρατε είναι η επένδυση της φούντας. Γιατί μόνο τη φούντα αν υπάρχει μπίζνα; Να βάλουμε και παπαρούνα να καλλιεργούμε όπιο. Δεν εισάγετε καμία προϋπόθεση για το πόσο θα μπορεί να παράγει κάποιος. Δεν ξέρω αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως Υπουργοί της φούντας. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε".