«Το λαθρεμπόριο καυσίμων καλά κρατεί» υποστηρίζει σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο προέδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα «τις συνεχιζόμενες παλινωδίες του κράτους για τα στεγαζόμενα σε ισόγεια κτιρίων βενζινάδικα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κίνδυνο "ατυχήματος" σε συνδυασμό μάλιστα με τη "μαύρη τρύπα" στη διακίνηση των καυσίμων».

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται την ΕΣΕΕ που «πριν μερικούς μήνες ανέφερε ότι το λαθρεμπόριο μόνο σε καύσιμα, καπνό και ποτά ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ, με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις να αναφέρουν πως μόνο για τα καύσιμα το ποσό ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής στην επίκαιρη ερώτησή του «επειδή οι προταθείσες λύσεις για τη λύση του λαθρεμπορίου καυσίμων είναι πολλές και η κυβέρνηση συνεχίζει να κωφεύει, επειδή τα μαύρα χρήματα που διακινούνται από το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι πολλά και επειδή η απαγόρευση για τα βενζινάδικα να λειτουργούν σε στεγασμένους χώρους δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν από περισσότερο από 7 χρόνια» ρωτά τον υπουργό Οικονομικών «αν θα συνεχισθεί η μέθοδος των παρατάσεων για πρατήρια βενζίνης που στεγάζονται σε ισόγεια κτιρίων, πολυκατοικιών, αν θα γίνει εγκατάσταση GPS για την καταμέτρηση της χωρητικότητας των δεξαμενών, αν θα προχωρήσει το υπουργείο σε ψηφιοποιημένο έλεγχο της διαδικασίας παράδοσης καυσίμων και αν προβλέπεται η αντικατάσταση των βυτίων που δεν πληρούν κανόνες ασφαλείας».