«Πρώτο μέλημά μας είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο μας στρατιωτικοί» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας για την σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών στις φυλακές της Τουρκίας.

Ο κ. Κικίλιας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά το θέμα και δεν το χειρίστηκε με την υπευθυνότητα που αρμόζει με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκεται σε πανικό. Ειδικότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων: Ο κ. Τζανακόπουλος βλέπω ότι κάνει και σήμερα προβλέψεις σχετικά με το κατηγορητήριο των δύο στρατιωτικών. Εύχομαι να δικαιωθεί αυτή τη φορά. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις και να τοποθετηθεί στα διεθνή φόρα για το θέμα.

Με βάση την συνολική αντίδραση της Τουρκίας που είναι μια αποσταθεροποιημένη χώρα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανησυχεί.  

Τα επεισόδια που προκάλεσε η Τουρκία έχουν ήδη υπάρξει. Εμείς σήμερα πρέπει με ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε ένα νέο συγκεκριμένο γεγονός. Η πολιτική της Τουρκίας είναι προβληματική και αυτό είναι γνωστό. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει συγκεκριμένες επαφές και κινήσεις σε ΝΑΤΟ  και Ευρώπη.  

«Η εικόνα των Ελλήνων στις τουρκικές φυλακές είναι μη αποδεκτή», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.   Ο κ. Κικίλιας εκτίμησε τέλος, ότι η κυβέρνηση έχει υποτιμήσει το θέμα και τώρα της ξέφυγε ένα ακόμη σημαντικό γεγονός.