Σε νέα διαμάχη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το άρθρο του στους Financial Times. Ο Αντώνης Σαμαράς εκθέτει στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα αυτό που αναφέρει ως «πρωτοφανή επίθεση στους ανεξάρτητους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου». 

Στο άρθρο του, υπενθυμίζεται, είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis «το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μια αποτυχημένης κυβέρνησης δημαγωγών που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη Δημοκρατία για να εγκαθιδρύσουν ένα ανελεύθερο λατινοαμερικανικού τύπου αριστερό καθεστώς στην Ελλάδα».

Αντιδρώντας το βράδυ της Πέμπτης, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο "εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες" κι αν είναι. Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων». «Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι» κατέληξε. 

Η απάντηση από την πλευρά Σαμαρά ήταν άμεση. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απαντώντας στο σχόλιο πως «αρέσει δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και διεθνώς.»