Το χαρτί του επόµενου πρωθυπουργού που µπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα µετά την ολοκλήρωση του τρίτου Προγράµµατος, το καλοκαίρι, στην οποία δίνουν µεγάλη σηµασία τα κέντρα αποφάσεων της Ουάσινγκτον και οι ξένοι επενδυτές, θα παίξει ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας στο τριήµερο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Στις 13 και 14 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει επαφές µε επίλεκτα στελέχη της αµερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων), ενώ θα είναι το τιµώµενο πρόσωπο σε ένα από τα πλέον σηµαντικά think tanks της αµερικανικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, στις 15 του µήνα θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα είναι το τιµώµενο πρόσωπο σε δείπνο που διοργανώνουν επιφανείς οµογενείς.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο του 2016, οπότε εκλέχθηκε πρόεδρος της Ν.∆. Η στήριξη που έδιναν ο ευρωπαϊκός και ο αµερικανικός παράγοντας στον Αλέξη Τσίπρα, διότι, όπως οµολόγησαν δηµοσίως αξιωµατούχοι, είχε εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα εφαρµόζοντας το Μνηµόνιο χωρίς αντιδράσεις, φαίνεται πλέον να µπαίνει σε δεύτερο πλάνο. Τα βλέµµατα είναι στραµµένα στην επόµενη ηµέρα της Ελλάδας και στο ποιος θα είναι αυτός που θα µπορεί να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική της όταν θα βρεθεί µόνη απέναντι στις αυστηρές αγορές. Οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις επόµενες εκλογές, οπότε η Ουάσινγκτον δείχνει να επιθυµεί να τον γνωρίσει, όπως επισηµαίνουν διπλωµατικές πηγές.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.