Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με φόντο τις εικόνες ντροπής από το γήπεδο της Τούμπας με τον πιστολέρο πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, που έκαναν μάλιστα το γύρο του κόσμου. 

Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο απεγκλωβισμού από την εξευτελιστική τροπή που έχει πάρει η περίφημη εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στην πρώτη του ανακοίνωση μετά τα γεγονότα, ο κ. Βασιλειάδης είχε δηλώσει: «οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ΄επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Όσο για τον Ιβάν Σαββίδη, αναζητείται από την Αστυνομία μαζί με άλλα τέσσερα ακόμα άτομα της συνοδείας του για την εισβολή στο γήπεδο της Τούμπας στη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου και της παραβίασης της αθλητικής νομοθεσίας.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.