Για εικόνες που εκθέτουν την χώρα διεθνώς έκανε λόγο κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα, προσθέτονας ότι όσα έγιναν εχθές στο ποδόσφαιρο δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ενώ ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί και η κυβέρνησ να πάρει πρωτοβουλίες. 

 «Ηκατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι διαχρονικά νοσηρή κι όσα έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός σας – και σήμερα είπε ότι έχει δώσει μεγάλες μάχες για την εξυγίανση – δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε πως δεν βλέπουμε καμία εξυγίανση, αντιθέτως βλέπουμε να εξυπηρετούνται διαπλεκόμενα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν θα αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση έστω και στο και πέντε, πρωτοβουλίες για μία προσπάθεια εξυγίανσης και τήρησης κανόνων ή θα συνεχίζετε μία κατάσταση 19.52 που διασύρει χώρα διεθνώς. 

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτά δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, καθρεφτίζουν ένα γενικότερο πλαίσιο απαξίωσης των θεσμών στη χώρα.

«Είναι καθρέφτης και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να το ανεχόμαστε. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο» πρόσθεσε