Μπορεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι να τους χώριζαν πολλά και οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να έχουν περάσει κατά καιρούς από σαράντα κύματα, ωστόσο, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει, η εξουσία τους ένωσε για άλλη μια φορά.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, με τους ΑΝΕΛ να στέλνουν μήνυμα ότι θα στηρίξουν και θα παραμείνουν στην κυβέρνηση «μέχρι τέλους».

Στη σημερινή συνέδριαση, οι βουλευτές περίμεναν τον Πάνο Καμμένο για τη «γραμμή» που θα ακολουθήσουν σε μια σειρά από μείζον ζητήματα, όπως Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Ιβάν Σαββίδη, καθώς και να λήξει η απαγόρευση δηλώσεων που τους έχει επιβληθεί.

Στο μεταξύ, στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι αντιπαραθέσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το πέρας των εργασιών της, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος στη συγκυβέρνηση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που είχε πει και το πρωί από την Ανδραβίδα ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο αναφερόμενη στις διαφωνίες που υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σε ζητήματα όπως το Σκοπιανό, η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, αλλά και η υπόθεση Σαββίδη, η εκπρόσωπος του κόμματος είπε:

«Δεν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση χωρίς άποψη, αλλά έχουμε και την διατυπώνουμε», προσθέτοντας πως η θέση τους για το Σκοπιανό παραμένει σταθερή.